Kara delik, mega novaların (galaksimizin yörüngesinde bulunduğu yıldız) enerjisi bitip çekirdek tarafından tüm cevresindeki (buna kendiside dahil) maddeleri çekerek ki bu çekim gücünden ışık bile kaçamıyor insan oğlunun tahmin bile edemeyeceği bir güç acığa çıkartarak galaksileri yutan bir cisimdir. x ışınları yayarak kendisine yaklaşan tüm maddeler inanılmaz derecede milyar sıkcaklığa ulaşarak ufuk faciası (eventhorizon) tarafından yutulur.
bu cisimler daha 3 boyutlu olarak görüntülenemedi ve yaptığım araştırmalarda rusyada 2 atomu çarpıştırarak bir ufuk faciası yaratıldığı söyleniyordu ne kadar doğru ne kadar yanlış bilmiyorum fakat gerçek olan bir şey var. galaksimizin yörüngesinde bulunduğu mega novanın enerjisi bittiğinde. ne güneş, ne galaksimiz kalacak =) ama rahat olun daha birkaç milyon yıllık bir enerjisi olduğu söylüyor bilim adamları, ama ben buna inanmıyorum, çünkü öyle bir güç tahmini üretecek ne bir dahi var nede bir makine var...
detaylı ve teknik bilgiler: ben okudum birde siz gözden geçirin.
Linklerin Görülmesine İzin VerilmiyorLinki Görebilmek İçin Üye Ol veya
Giriş Yap,
Saygılar...
Giriş YapResimlerin Görüntülenmesine İzin VerilmiyorResimleri Görebilmek İçin Üye Ol veya
Giriş Yap Linklerin Görülmesine İzin VerilmiyorLinki Görebilmek İçin Üye Ol veya
Giriş YapResimlerin Görüntülenmesine İzin VerilmiyorResimleri Görebilmek İçin Üye Ol veya
Giriş Yap Sadece 75 kilometre genişliğinde olmasına rağmen 10
Giriş Yapgüneş kütlesine
sahip, dönmeyen bir kara deliğin 600 kilometre uzaklıktan simülasyongörünüşü. Eğer bu, gerçekten 600 km. uzaklıktan çekilmiş bir fotoğrafolsaydı, fotoğrafı çekene kara delik tarafından yutulmamak ve aynınoktada durabilmek için, uzay gemilerinin Dünya'dan kalkış yaparkenharcadıkları enerjinin 400 milyon katı gerekirdi.