Aşk masum kalabilir Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor Resimleri Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş YapTanıkolduğum olay şu;çok seçkin iki gazeteciydiler. Erkek evli... Kadınbekâr... Amaikisinin birlikteliği tam 40 yıldır sürüyordu. Erkek, 40yıllık aşkınaödül olarak, evlilik sunmak istedi. Eşinden ayrıldı ve buaşka tanıklıkeden konuklar huzurunda 40 yıllık aşkıyla evlendi. Kadıntoplumda statükazanmıştı. Aşkıve sevgisionaylanmıştı. 40 yıldır gizlenen aşk, bu kez el ele gözgözeydi. Peki,bu 40 yıllık büyük aşk daha artan sevgiyle sürdü mü?Hayır. Adamhastalandı. Kadın o adamı hasta halinde yapayalnız bırakıp,Bodrum'atatile gitti. Yapayalnız o adam, evinde yapayalnız halde öldü.Kadın,cenaze töreninde bir damla gözyaşı dökmedi. Sorgulayan gözleresadece''Hayat böyledir,'' dedi. Anlayacağınız, bu büyük aşkın 40 yılsonrakifinalinde ihanet vardı. Sevgiye ihanet... Şimdisoru şudur: Bubüyük aşkı evlilik mi bitirdi? Yoksa aslında hiçbir zamanaşk yokmuydu? Elbette, Bu sorunun cevabını verememiş biri olarak,"Kadınlaraasla güvenilmez," demek çok kolaycılık. Peki nedir cevap?Öyleysefelsefe yapalım. Diyelim ki, "Ben aşka ihanet etmeyenkadınlarıseverim!" "Ne var bunda,'' diyeceksiniz? "Bütün erkekleraynısınız. İhanetetmek sanki sizintekelinizde. Ama kadınların ihanetinikaldıramazsınız," diyeceksiniz.Ben kadınların sevgisine yakın,hiddetine uzak durmak gerektiğiniöğrenen bir adam olarak kadınlarınöfkesini üzerime çekmek istemem.Benim kastettiğim erkeklere ihanetetmeyen kadınlar değil,hemcinslerine ihanet etmeyenler... Ah sizkadınlar... Hemenikiyeayrılacaksınız. Bir kısmınız; "İhanet, birbirini tanıyaninsanlararasında olur," diyeceksiniz. Evet doğru... Ben de sizediyeceğim ki,"İhanete uğrayan bir kadının duyguları ve yaşadıkları, ençok kimetanıdık gelir? Bir kadına, bir kadından daha fazla kim tanışolabilir?"Bir kısmınız da; "Yani hırsızın hiç mi suçu yok?"diyeceksiniz... Eeeebunda çok dahahaklısınız, biz erkekler gönül hırsızıyız. Gizlicehayatınıza girip,kalbinizi çalmak isteriz! Şimdi felsefe yapmazamanı... Öyleyse devamedelim... Hemcinsine ihanet etmeyen kadın,sevdiğine de ihanet etmezbilirim. İlişkisi devam eden bir erkekle, birilişkiye girmez. Bilirki bu öteki kadınıincitir. Farkındadır ki bir gün öteki olma sırası onagelecektir.Hemcinsine ihanet etmeyen kadın, bir ilişkiyi bitirmedenbaşka birilişkiye de başlamaz. Başladığı gibi bitirmesini bilir. Bizerkeklerdendaha yüreklidir. Aşk bittiğinde yani, sevginin yerini nefretalmadangitmek ister. Terk etmek için bir başka erkeği ise hiiiiçbeklemez. Kendisi,adam gibibitirir. Öyleyse felsefeye nokta koyalım. Cesurca şu itirafıyapalım;Biz erkekler ise, başka bir kadın olmadan bir önceki kadındanayrılmayıgöze alamayız. Yalnız kalacak yürek yok bizde! Efendim! "Acemiaşkyazarı olan bu satırların yazarı, şimdi nelersaçmalıyor?"diyeceksiniz. Haklısınız! Saçmalamaya devam ediyorumefendim... Günümüzdeeski aşklarınyaşanmamasında biz erkekler ve onların işbirlikçisikadınların suçu nekadardır acaba? Aşkın masumiyetini bizler miöldürdük? En yakınarkadaşının kocasıyla birlikte olanlar, sevgilisinielinden alanlar,bir başka kadının canının yanacağını bile bile ilişkiyaşayanlar... Güven,sevgi, sadakat,dürüstlük, muhabbet, ne varsa alıp giderken, geride aşkmasum kalır mı?Sahi! Aşk masum kalabilir mi? Kulağıma fısıldanan birsözü hiç unutmam.O ses hep beynimin içinde dolaşır durur; "Hemcinsineihanet etmeyenkadın, sevdiğine de ihanet etmez.. İhanettohumlarınınekilmediği topraklarda da aşk, tekrar tekrar filizlenir.Tüm masumiyetive asaletiyle..." Sahi! Siz ne dersiniz? Seven kadın, birbaşka kadınaihanet etmez mi? KAZIM KANAT
|